Materialen


Hoe verzorg ik mijn sieraden?

Parels

Parels zijn erg zacht en gemakkelijk bekrast of beschadigd, maar met redelijke zorg kunnen parelsieraden een blijvende schat zijn die generaties lang meegaat. 

Hoewel de oliën in de huid goed zijn voor de parels is transpiratie dat niet. Nadat u ze heeft gedragen, kunt u ze het beste afvegen met een zeer zachte, schone doek.

Parels moeten apart van uw andere sieraden worden bewaard, omdat de metalen of scherpe randen van andere edelstenen krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken. Wikkel de parels in linnen, een zachte doek of plaats ze in een zacht zakje.

Intensieve hitte en intens licht kunnen uitdroging van de parels veroorzaken en scheuren veroorzaken.

Houd uw parels uit de buurt van chemicaliën en zuren. De lijst bevat haarlak, parfum, cosmetica en dus zelfs transpiratie. Breng uw parelsieraden aan na het opspuiten van parfum, haarlak en na make-up.

Parels kunnen geïmpregneerd zijn, houd ze uit de buurt van recent geverfd materiaal of oppervlak.

Doe uw parels af voordat u gaat sporten. Doe ze ook uit voordat u gaat douchen en zwemmen. Op deze manier zullen de parels generaties meegaan.

 

Goldplated of Stainless Steel


Het is het beste om elk stuk afzonderlijk te bewaren, vermijd contact met scherpe voorwerpen om krassen tegen de gaan.
Veeg ze af met een zachte, schone doek om eventuele aanslag te verwijderen

Edelstenen

Diamanten en zirkonia's zijn hard en duurzaam (krassen niet gemakkelijk), maar ze kunnen wel worden afgebroken. Zorg ervoor dat ze niet met andere edelstenen botsen.

Maak de sieraden schoon met een zachte, schone (pluisvrije) doek, of maak ze schoon met warm water, milde zeep en een zachte tandenborstel om de glans terug te krijgen.

Elke soort Semi-Edelstenen heeft unieke zorg nodig en verschillende manieren om met de stenen om te gaan. Dit kun je teruglezen op de pagina van The Stone Collection.


Stainless steel (RVS/Roestvrij Staal)

The Jewellery Salon gebruikt voornamelijk Premium Stainless steel, maar wat is dit precies? Stainless Steel is gemaakt van een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof.
Het grootste gedeelte bestaat uit ijzer. Het laagje chroom beschermt het ijzer tegen verkleuring en oxidatie. Bij stainless steel wordt er een hoge kwaliteit gebruikt waardoor jouw sieraad extra beschermd is tegen corrosie (roest en verkleuring).

Voor sieraden wordt vaak gebruik gemaakt van 316(L) en 304. Beide soorten bevatten nikkel en dat klinkt misschien gek! Stainless steel staat namelijk vaak aangegeven als hypoallergeen (allergie vrij). Gelukkig zit er een laag percentage aan nikkel in, zo laag dat je hier vrij wel geen allergische reactie van zult krijgen.

 

Goed om te weten:


De kleur van stainless steel is een zilveren kleur. Wanneer je sterling zilver naast stainless steel houd, zul je zien dat stainless steel een iets donkerdere kleur heeft. Er bestaan ook goudkleurig sieraden die gemaakt zijn van stainless steel. Hierbij is een plating gebruikt en komt er dus een laagje goud over het staal heen. Bij stainless steel wordt er gebruik gemaakt van een dikkere laag, van hoge kwaliteit. Ook hecht de gouden laag ontzettend goed aan het basismateriaal. De laag heeft hierdoor een lange levensduur, mits je goed voor je sieraad zorgt. Ook de gouden laag is donkerder/warmer van kleur dan echt goud of een chemische coating.

316(L) stainless steel bestaat voor 17% uit chroom, 12% nikkel en 2% molybdeen, de rest is ijzer. Door de combinatie van molybdeen en nikkel, is het beter bestemd tegen corrosie dan de 304 versie. 316L staat voor Low carbon, er zit dus minder koolstof in verwerkt wanneer er een L achter staat. Hoe meer koolstof erin zit hoe harder het materiaal. 316L wordt ook wel chirurgisch staal genoemd.

304 stainless steel bestaat uit 18% chroom, 8% nikkel en ijzer. Het materiaal is net zo sterk als de 316(L), maar is minder goed beschermt tegen corrosie door het lage nikkel gehalte. Wist je trouwens dat stainless steel recyclebaar is? Het wordt omgesmolten en hergebruikt zonder kwaliteit te verliezen!

 

Verkleuring:


stainless steel is een materiaal dat dus goed beschermd is, maar bij intensief contact met chloor (denk aan het zwembad), kan er toch roest ontstaan en dat zou zonde zijn! Ook met bodylotion moet je oppassen. Laat het 30 min. intrekken voordat je je sieraad weer om doet. Het advies is dan ook om je sieraden af te doen wanneer je gaat zwemmen in het zwembad. Met sieraden die gemaakt zijn van 304 stainless steel, kun je niet zwemmen in chloorhoudend water of de zee. 

 

Conclusie:


Heb je snel een allergische reactie op goedkopere sieraden? Probeer dan eens stainless steel. Verder is het makkelijk in onderhoud en gaat het lang mee! Doe je sieraad af wanneer je gaat zwemmen in het zwembad en met de 304 stainless steel, kan je beter ook niet zwemmen in de zee. Goed om rekening mee te houden is de kleur, deze is donkerder dan echt goud of zilver.

Zilver

Verzilverd of silver plated sieraden, zijn sieraden die vaak koper als basismateriaal hebben. Over het koper komt een dun laagje zilver. Deze sieraden zijn vaak goedkoper in prijs, maar slijten ook snel. Door onder andere de PH-waarde van de huid en weersinvloeden kan het laagje slijten en zal de koperen kleur zichtbaar worden. Het voordeel is dan ook de prijs en wanneer je zorgvuldig met je sieraad omgaat, gaat het zeker een tijdje mee.

Silver filled zie je tegenwoordig steeds vaker voorbij komen. Dit staat niet voor gevuld zilver, zoals de naam aangeeft. De sieraden zijn voorzien van een dikkere laag zilver dan bij verzilverd/plated sieraden. Vaak is 5-10% van het sieraad zilver, dit zorgt ervoor dat het sieraad een langere levensduur heeft dan plated sieraden. Door bijvoorbeeld silver filled wire te gebruiken, kun je prachtige ringen maken! Vaak zijn deze prijzen goedkoper dan 925 sterling zilver en de kwaliteit is ook goed, waardoor dit een goed alternatief is.

 

Als laatste bestaat er ook nog 625 zilver, dit is een mix van verschillende metalen met een heel klein beetje zilver. Dit is geen ‘echt’ zilver, omdat alle waardes onder de 800, niet gezien worden als echt zilver.

.

 

Verguld of gold plated


Deze sieraden vind je vaak voor een fractie van de prijs van echt gouden sieraden. Net als bij verzilverd, wordt ook hier een dun laagje over het koperen sieraad gedaan. Vaak wordt hier een 14 of 18 karaats gouden laagje voor gebruikt en doormiddel van verschillende technieken hecht het zich aan het koper. Soms staat er bij geschreven hoeveel micron er is gebruikt. Micron geeft aan hoe dik de gouden laag is en geeft aan hoelang de laag mee zal gaan. 1 micron staat voor ongeveer 1 jaar, natuurlijk weer afhankelijk van hoe je het sieraad verzorgd. Staat er niet bij hoeveel micron het er gebruikt is? Dan is de laag vrij dun en zal sneller vervagen.

Een andere plating die vaak vaak gebruikt word, is een chemische plating. De laag bestaat dan niet uit echt goud, maar uit een kleurstof. De prijs van sieraden met een chemische plating zijn vaak het laagste, omdat hier dus geen echt goud aan te pas komt. De prijs is dus lekker laag, maar de kwaliteit is ook minder. Bij deze sieraden is het verstandig om ze af te doen wanneer het in contact kan komen met water, parfum of bodylotion. Ook de PH-waarde van de huid heeft invloed op de verkleuring van de sieraden.

Gold filled

Bij gold filled sieraden, is de laag goud weer dikker dan bij verguld of plated. Het basis materiaal is vaak koper, zilver of brass. De laag goud moet minimaal 5% of 1/20ste van het totale gewicht zijn. Gold filled sieraden zijn goedkoper dan echt gouden sieraden. De kwaliteit is vaak goed, door de dikke laag goud blijft de kleur lang mooi, mits je het sierraad goed verzorgd.

Messing / Brass

Brass, ook wel messing genoemd, is een mix van koper en zink. Vaak komt er over dit materiaal nog een goud of zilver laagje. Voor deze sieraden wordt gebruik gemaakt van electroplating, doormiddel van stroom hecht het laagje aan het onedele metaal. Het voordeel van brass is dat het een iets donkerdere goudkleur heeft. Zeker bij vergulde of gold plated sieraden valt het minder op wanneer er een krasje of sprake van lichte verkleuring is. Hoe snel je sieraden zullen verkleuren is weer afhankelijk van de PH-waarde van je huid en de verzorging van je sieraden. In principe slijt het zilveren en gouden laagje na verloop van tijd weg. Brass heeft dus van zichzelf een iets donkerdere kleur goud en zal niet veel veranderd, maar kan iets donkerder worden.

 

Hoe verzorg ik mijn gold plated sieraden en hoe lang blijft deze mooi?

Het voordeel van gold plated sieraden is dat ze net zo mooi zijn als puur gouden sieraden door het vergulde laagje, maar veel lager in prijs. Gold plated sieraden zullen na een tijd dat laagje verliezen, dit hoort bij vergulde sieraden. Eenmaal een gold plated gouden sieraad gekocht wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Jouw sieraad kan jaren lang mooi blijven. Onder andere de zuurtegraad van je huid bepaalt hoelang je gold plated sieraden mooi blijven. Hier kan je helaas weinig aan veranderen, maar er zijn ook nog tips waarmee jij je gold plated sieraden kan beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zorg goed voor je goud vergulde liefdes en ze gaan een stuk langer mee!

  • Ga niet douchen met gold plated sieraden. Ook zwemmen en het wassen van je handen is niet verstandig. Doe je gold plated sieraden liever even af en doe ze pas weer om als je handen schoon en droog zijn.
  • Vermijd contact met chemische middelen. Het is beter voor je gold plated sieraad als het tijdens het poetsen niet in aanraking komt met allesreiniger, chloor of een ander schoonmaakmiddel.
  • Spuit parfum op vóór je je gold plated sieraden om doet. Ook andere lichaamsverzorging kan je beter vermijden als je de sieraden al om hebt.
  • Sport liever zonder gold plated sieraden. Niet alleen de zuurtegraad van je huid heeft invloed op de verkleuring, ook zweet heeft een negatief effect.
  • Berg je gold plated sieraden op als je ze niet draagt. Het beste kan je ze bewaren in een donkere en vochtvrije ruimte, zoals een sieradendoos. Bewaar je gold plated sieraden vooral niet in de badkamer of keuken om verkleuring door vocht te voorkomen.

 

Zo kun je jouw sieraad het beste reinigen:

Groene zeep

  1. Maak een sopje met een beetje groene zeep en leg het sieraad in het sopje.
  2. Borstel het sieraad zachtjes met een zachte tandenborstel.
  3. Afspoelen met lauw water.
  4. Goed drogen met een flanellen doek en vervolgens opwrijven met een geprepareerde goud-of zilverdoek.

 

Wat is het verschil tussen een zirkonia, crystal en diamant?

 

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een diamant. Het grote verschil is dat de diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is.

Kunstmatige kristallen zoals onder andere Swarovski Crystal, zijn minder kostbaar dan diamanten of andere edelstenen, simpelweg omdat ze minder zeldzaam zijn.

Een ander verschil tussen zirkonia en diamant is de hardheid. Een diamant geeft op een schaal van hardheid een 10 aan. De zirkonia geeft een hardheid aan van 8,5. Een zirkonia zal tijdens het dragen op den duur doffer worden, kleine krasjes of zelfs breuken krijgen. Dit zal de schoonheid op den duur verminderen.

Wij verkopen 5A Zirkonia

Een 5A zirconia, ook bekend als CZ, is een diamantsimulant; het imiteert feilloos het uiterlijk van een diamant ondanks zijn verschillende niet-koolstofstructuur.

Deze nepdiamant is ook bijna net zo sterk als diamanten. De fabrikanten passen een schedelkroestechniek toe om kubieke zirkonia te maken; deze technologie gaat terug tot de Sovjet-Unie.

Haar wetenschappers perfectioneerden kubisch zirkonia toen ze de chemische structuur van een wit kristal genaamd zirkoniumdioxide stabiliseerden. Omdat natuurlijk zirkoniumdioxide zeldzaam is, maken fabrikanten er het meeste van.

5A is een van de vijf zirkonia-kwaliteiten die variëren van A tot AAAAA. 5A zirconia is de hoogste kwaliteit van deze diamantsimulanten, terwijl klasse A de laagste kwaliteit heeft.

Bekwame juweliers behandelen 5A zirconia-stukken zoals alle diamanten van topklasse; ze snijden en polijsten deze simulant met oog voor detail.

Deze professionaliteit levert een zirkonia op die opvallend veel lijkt op diamanten. Fabrikanten beschouwen de snit, helderheid, kleur en het karaat van zirconia als kwaliteitscontrole.

Juweliers voegen specifieke doteerstoffen van metaaloxide toe, zoals kobalt tot zirkoniapoeder om een ​​verscheidenheid aan kleuren te krijgen. In dit geval is een doteerstof een stof die de optische eigenschappen van een edelsteen verandert.

Sieraden met zirkonia's hebben verschillende tinten groen, blauw en rood. IJzer zorgt er bijvoorbeeld voor dat een zirkonia er geel uitziet. 5A zirconia is een uitstekend alternatief voor diamanten van onschatbare waarde, omdat het sieraden van hoge kwaliteit biedt tegen een betaalbare prijs.

Wij verkopen alleen synthetisch gefabrikeerde diamanten uit ethisch oogpunt. De kwaliteit is gelijk aan diamanten geworven uit mijnen. Het verschil is dat de herkomst duidelijk is en er geen mensenrechten zijn geschonden.

 

Hoe weet ik wat mijn ringmaat is?

Wat is Rhodium?

Rhodium is een edelmetaal zoals bijvoorbeeld goud, zilver en platina alleen is rhodium nog duurder doordat het zeldzamer is en er minder van gevonden wordt. Rhodium wordt ook wel het nieuwe goud genoemd!
Rhodium is zeer geliefd om te gebruiken als extra coating voor zilveren sieraden! .925 sterling zilver is het eerste gehalte zilver en dit geeft prachtige sieraden waar je lang plezier van zal hebben!

 

 

Wanneer je deze .925 sterling zilveren sieraden nog eens verwend met een extra laagje van rhodium dan geeft dit de volgende extra kwaliteiten:

  • Rhodium plated zorgt ervoor dat je sieraden extra beschermd zijn tegen krasjes.
  • .925 sterling zilver rhodium plated sieraden oxideren niet (verkleuren niet zwart) en blijven vele malen langer beschermd van dofheid en verkleuringen dan normale zilveren sieraden!
  • .925 sterling zilver sieraden zijn prachtig! Een coating van rhodium geeft ze nog meer glans en lift de kleur op naar de kleur van witgoud. 
  • Rhodium plated sieraden kunnen ook aangeraden worden aan mensen die allergisch zijn voor zilver, omdat het laagje rhodium ze beschermd van direct contact met het zilver.
  • Rhodium plated sieraden behoeven geen onderhoud zoals poetsen wat bij gewoon zilver wel af en toe nodig is. Sterker nog; het wordt afgeraden om rhodium plated sieraden te poesten met zilverpoets middelen. Dit om te voorkomen dat je juist het mooie gerhodineerde laagje eraf poetst! .925 sterling zilver rhodium plated sieraden kun je indien gewenst schoonmaken door ze even onder warm water af te spoelen en eventueel zachtjes iets te poetsen en te drogen met een zacht katoenen doekje.