The Stone Collection 


Handgemaakte Sieraden met (Half)Edelstenen

Onze handgemaakte sieraden collectie met natuurstenen is een unieke en bijzondere verzameling van prachtige sieraden. Elk stuk is met de hand gemaakt door getalenteerde ambachtslieden en voorzien van de meest mooie stenen. Door de combinatie van handwerk en hoogwaardige materialen, is elke sieraad uniek en van hoge kwaliteit. Bovendien zijn onze sieraden gemaakt om lang mee te gaan en zijn ze een duurzame en waardevolle toevoeging aan je sieradencollectie.

 

Unieke en Duurzame Accessoires voor een Stijlvolle Look

Elke steen heeft unieke eigenschappen en de stenen staan ieder ook voor een een maand, daarom worden deze ook geboortesteen genoemd.

Herdenk een speciale maand met een edelsteen, of geef deze cadeau. Een persoonlijk en met zorg uitgekozen geschenk.


Lees hier alles over onze (half)edelstenen


Welke steen past bij mij?

De werking van edelstenen is per soort verschillend. Om erachter te komen welke edelsteen het beste bij jou past, maakten we een overzicht van onze varianten en hun werking. Ben jij benieuwd wat deze stenen voor je kunnen betekenen? Lees het hieronder

Rozenkwarts

Liefde | Harmonie | Positiviteit 

Rozenkwarts is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn zachte, roze kleur en zijn positieve energetische eigenschappen. Het is een van de meest geliefde edelstenen ter wereld en wordt veel gebruikt in sieraden vanwege zijn mooie uitstraling en helende eigenschappen.

De steen staat bekend om zijn kalmerende en troostende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om gevoelens van angst en verdriet te verminderen. Rozenkwarts wordt ook geassocieerd met liefde en romantiek en wordt vaak gebruikt als symbool van liefde en genegenheid.

Naast zijn emotionele en spirituele eigenschappen, heeft rozenkwarts ook fysieke voordelen. Het wordt vaak gebruikt in de alternatieve geneeskunde als een steen die kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van ontstekingen en het ondersteunen van het immuunsysteem.

Als sieraad is rozenkwarts perfect voor het creëren van elegante, tijdloze stukken die bij elke outfit passen. Het kan worden gebruikt in combinatie met andere edelstenen of op zichzelf staan als een prachtige en opvallende blikvanger. Rozenkwarts is ook een populaire keuze voor verlovingsringen en andere romantische sieraden.

Kortom, rozenkwarts is een prachtige edelsteen met een breed scala aan voordelen en toepassingen. Of u nu op zoek bent naar een sieraad om uw collectie uit te breiden of om als cadeau te geven aan een speciaal persoon, een stuk met rozenkwarts is een uitstekende keuze.

Aventurine

Aventurine is een veelzijdige edelsteen die bekend staat om zijn prachtige sprankeling en unieke kleuren.

Aventurine is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder groen, blauw, oranje, bruin en rood. De steen bevat insluitsels van mica of hematiet, waardoor het een opvallende glinstering krijgt. Dit maakt aventurine perfect voor gebruik in sieraden, omdat het direct de aandacht trekt en een prachtig element toevoegt aan elk ontwerp.

Naast zijn esthetische schoonheid wordt aventurine ook geassocieerd met verschillende spirituele eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, en het bevorderen van innerlijke rust en kalmte. Het wordt ook gezegd dat het positieve energie en geluk aantrekt, waardoor het een populaire steen is voor mensen die op zoek zijn naar een boost van optimisme en welzijn.

Aventurine is geschikt voor verschillende soorten sieraden, van eenvoudige kettingen tot opvallende oorbellen en armbanden. Het past goed bij zowel zilveren als gouden sieraden en kan worden gecombineerd met andere edelstenen en materialen. Met zijn unieke kleuren en sprankeling is aventurine een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een unieke en opvallende edelsteen om te gebruiken in hun handgemaakte sieraden.

Als je op zoek bent naar een prachtige en veelzijdige edelsteen om je handgemaakte sieraden naar een hoger niveau te tillen, dan is aventurine een uitstekende keuze. Het zal zeker de aandacht trekken en een waardevolle toevoeging zijn aan elke sieradencollectie.

 

Amethyst

Amethyst is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn mooie paarse kleur en zijn spirituele eigenschappen. Het is een vorm van kwarts en de kleur varieert van licht tot diep paars, afhankelijk van de hoeveelheid ijzer en mangaan in de steen. Amethyst wordt al eeuwenlang gewaardeerd vanwege zijn schoonheid en wordt vaak gebruikt in sieraden en decoratieve objecten.

De naam amethyst is afgeleid van het Griekse woord "amethystos", wat "niet dronken" betekent. Dit komt doordat in de oude Griekse tijd werd gedacht dat de steen bescherming bood tegen dronkenschap en andere schadelijke effecten van alcohol. Tegenwoordig wordt amethyst nog steeds geassocieerd met het kalmeren van de geest en het bevorderen van een nuchtere, heldere geest.

Amethyst wordt voornamelijk gevonden in Brazilië, Uruguay en Zambia, maar er zijn ook vindplaatsen in andere delen van de wereld. De steen wordt vaak gevormd in holtes in vulkanisch gesteente en kan in grote kristallen voorkomen. Sommige van de grootste bekende amethyst kristallen zijn meer dan een meter lang.

Naast zijn esthetische waarde heeft amethyst ook spirituele en geneeskrachtige eigenschappen. De steen wordt vaak gebruikt in meditatie en wordt gezien als een symbool van spirituele groei en bescherming. Het wordt ook gebruikt om hoofdpijn en slaapstoornissen te behandelen, evenals stress en angst.

Al met al is amethyst een prachtige edelsteen met vele toepassingen en eigenschappen. Of je nu op zoek bent naar een mooie toevoeging aan je sieradencollectie of naar een hulpmiddel voor meditatie en genezing, amethyst is een geweldige keuze.

Kwarts

Kwarts is een prachtige edelsteen die al duizenden jaren wordt gebruikt voor sieraden en decoratie. Het is een van de meest voorkomende mineralen op aarde en wordt gevonden in vele verschillende kleuren en vormen.

Kwarts staat bekend om zijn helderheid en transparantie, waardoor het een uitstekende steen is om te gebruiken in sieraden. Het kan worden geslepen in vele verschillende vormen, zoals ronde kralen, ovale cabochons en facetten geslepen edelstenen. De meest bekende variant is kleurloos, maar het kan ook gevonden worden in roze, paars, geel, blauw, groen en bruin.

Naast zijn esthetische waarde, wordt kwarts ook geassocieerd met vele spirituele eigenschappen. Het wordt gezegd dat het helpt bij het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van stress en angst, en het bevorderen van een gevoel van innerlijke rust en kalmte. Het wordt ook vaak gebruikt in meditatie en spirituele praktijken.

Als je op zoek bent naar een mooie en veelzijdige edelsteen om te gebruiken in je handgemaakte sieraden, is kwarts zeker de moeite waard om te overwegen. Het kan worden gebruikt in allerlei verschillende stijlen van sieraden, van minimalistische kettingen tot opvallende oorbellen en armbanden. Met zijn helderheid en veelzijdigheid zal kwarts zeker een prachtige toevoeging zijn aan jouw sieradencollectie.

Citrien

Liefde | Harmonie | Positiviteit 

Citrien helpt tegen faalangst, maakt zelfverzekerd, geeft moed, energie en levensvreugde. Citrien stimuleert je om zelfdestructief gedrag tegen te gaan en houdt negatieve gedachten tegen. De citrien is ook een mooie steen om bij mensen in de ruimte te plaatsen die (langdurig) ziek zijn.

Citrien is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn warme, zonnige uitstraling en zijn vele voordelen. Citrien is een gele variant van kwarts en wordt vaak gevonden in Madagaskar, Brazilië, Rusland en de Verenigde Staten. Het is een van de meest populaire edelstenen vanwege de mooie gele kleur die doet denken aan de zon.

Citrien wordt vaak gebruikt als decoratieve steen in sieraden en wordt ook wel de "geldsteen" genoemd vanwege zijn associatie met voorspoed en welvaart. Het wordt gezegd dat citrien negatieve energie kan transformeren in positieve energie en het kan helpen om het zelfvertrouwen en de creativiteit te vergroten. Citrien wordt ook vaak gebruikt om spanning en stress te verminderen, en om gevoelens van depressie en angst te bestrijden.

Als je op zoek bent naar een uniek sieraad, dan is een citrien sieraad een perfecte keuze. Citrien kan worden gebruikt in allerlei soorten sieraden, zoals kettingen, armbanden, oorbellen en ringen. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige citrien hanger of een opvallende citrien ring, er is altijd wel een sieraad dat bij je persoonlijke stijl past.

Bovendien is citrien een duurzame edelsteen die lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. Het is belangrijk om je citrien sieraden regelmatig schoon te maken met een zachte doek en warm zeepsop om de glans en schoonheid te behouden.

Kortom, citrien is een prachtige edelsteen met vele voordelen en een zonnige uitstraling. Een citrien sieraad is een tijdloze en duurzame keuze die je persoonlijke stijl kan verbeteren en je kan helpen om positieve energie en welvaart aan te trekken. Waar wacht je nog op? Voeg een citrien sieraad toe aan je collectie en voel de zonnige energie elke keer dat je het draagt!

Turquoise

Amethyst is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn mooie paarse kleur en zijn spirituele eigenschappen. Het is een vorm van kwarts en de kleur varieert van licht tot diep paars, afhankelijk van de hoeveelheid ijzer Turquoise is een mooie edelsteen die bekend staat om zijn opvallende blauwgroene kleur en zijn spirituele eigenschappen. Het is een hydrosilicaat-mineraal dat voorkomt in aride klimaten, voornamelijk in Zuidwest-Azië, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Mexico. Het is een zeer gewaardeerde steen in de sieradenindustrie en wordt vaak gebruikt in de vorm van kralen, hangers en oorbellen.

De naam turquoise is afgeleid van het Oudfranse woord "turqueise", wat "Turks" betekent, omdat de steen oorspronkelijk werd geïmporteerd uit Turkije. Het is echter al duizenden jaren bekend en gewaardeerd bij inheemse culturen in Noord- en Zuid-Amerika, evenals in Azië.

Turquoise wordt geassocieerd met bescherming, genezing en spirituele kracht. Het wordt vaak gebruikt in sieraden en decoratieve objecten om een gevoel van rust en kalmte te bevorderen, en het wordt gezien als een beschermende steen die negatieve energieën afweert.

Naast zijn spirituele eigenschappen heeft turquoise ook een aantal fysieke voordelen. Het wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen, de spijsvertering te verbeteren en de algehele fysieke gezondheid te bevorderen. Het wordt ook gebruikt in de traditionele geneeskunde om aandoeningen zoals artritis, astma en allergieën te behandelen.

In de wereld van de edelstenen wordt turquoise beschouwd als een van de oudste edelstenen ter wereld, met bewijs van gebruik dat teruggaat tot 5000 voor Christus. Het werd vaak gebruikt in de sieraden van oude culturen zoals de Egyptenaren, Azteken en Perzen, en het is nog steeds een populaire keuze voor sieraden en decoratieve objecten vandaag de dag.

In het algemeen is turquoise een prachtige edelsteen met zowel spirituele als fysieke voordelen. Of je nu op zoek bent naar een mooie toevoeging aan je sieradencollectie of naar een hulpmiddel voor genezing en bescherming, turquoise is een uitstekende keuze.

Jaspis | Jasper

Jaspis is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn aardse kleuren en unieke patronen. Het is een variëteit van kwarts en wordt al eeuwenlang gewaardeerd vanwege zijn schoonheid en helende eigenschappen. 

Herkomst:
Jaspis wordt wereldwijd gevonden en elke regio heeft zijn eigen unieke variëteit aan kleuren en patronen. Enkele belangrijke vindplaatsen zijn India, Brazilië, Rusland, Duitsland, Australië, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Elke variant van jaspis heeft zijn eigen kenmerken en wordt vaak vernoemd Jaspis is een opvallende edelsteen met een breed scala aan uiterlijke kenmerken. Het staat bekend om zijn rijke aardse kleuren en unieke patronen, waardoor het een geliefde steen is in sieraden en decoratieve objecten. Hieronder vind je meer informatie over de uiterlijke kenmerken van jaspis.

Kleuren:
Jaspis komt voor in verschillende kleuren en tinten, variërend van rood, bruin, geel en groen tot grijs, zwart en wit. Elke kleur heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Rode jaspis is bijvoorbeeld bekend om zijn levendige roodbruine tinten, terwijl dalmatiër jaspis zwart-witte vlekken heeft die lijken op de vacht van een dalmatiërhond. Landschap jaspis vertoont vaak aardetinten met patronen die lijken op een landschap, terwijl ocean jaspis een mix van verschillende kleuren bevat die doen denken aan de zee en de oceaan.

Patronen:
Een van de meest opvallende kenmerken van jaspis zijn de patronen die in de steen voorkomen. Deze patronen variëren sterk, afhankelijk van de specifieke variëteit van jaspis. Sommige jaspissoorten vertonen vlekken, strepen, cirkels of zigzagpatronen, terwijl andere een gemêleerd of marmerachtig uiterlijk hebben. Deze patronen kunnen variëren in intensiteit en kunnen soms een landschap, een dierenhuid of andere intrigerende beelden oproepen.

Textuur:
Jaspis heeft over het algemeen een gladde en gepolijste textuur, waardoor het perfect is voor sieraden en decoratieve voorwerpen. Het oppervlak van jaspis kan echter ook variaties vertonen, zoals kleine insluitsels, aders of natuurlijke scheurtjes. Deze eigenschappen voegen karakter toe aan de steen en maken elk stuk uniek.

Vormen:
Jaspis wordt in verschillende vormen gesneden en gebruikt in sieraden en decoratieve toepassingen. Het kan worden gesneden tot gladde kralen voor armbanden of kettingen, cabochons voor ringen of hangers, en zelfs geslepen tot kleine beeldjes of sculpturen. Door de veelzijdigheid van jaspis kunnen ambachtslieden creatieve ontwerpen maken die de natuurlijke schoonheid van de steen benadrukken.

De uiterlijke kenmerken van jaspis maken het niet alleen een prachtige edelsteen om te dragen, maar ook een fascinerend stukje natuurlijke kunst. Of het nu gaat om de levendige kleuren, intrigerende patronen of de gladde textuur, jaspis is een edelsteen die de aandacht trekt en bewondering oproept.

Lapis Lazuli

Lapis lazuli is een prachtige, blauwe edelsteen die al duizenden jaren wordt gewaardeerd om zijn schoonheid en spirituele eigenschappen. In dit informatieve stuk zullen we kijken naar de herkomst, werking en uiterlijke kenmerken van lapis lazuli.

Herkomst:
Lapis lazuli, ook wel bekend als lapis, is een gesteente dat hoofdzakelijk bestaat uit de mineralen lazuriet, calciet en pyriet. Het wordt al sinds de oudheid gewonnen in verschillende delen van de wereld, maar de belangrijkste bronnen bevinden zich in Afghanistan, waar het al meer dan 6.000 jaar wordt gedolven. Andere vindplaatsen zijn onder andere Rusland, Chili, Myanmar en de Verenigde Staten.

Uiterlijke kenmerken:
Lapis lazuli is vooral bekend om zijn intense, diepblauwe kleur. De kleur varieert van donkerblauw tot violetblauw, soms met kleine gouden vlekjes van pyriet erin. De steen kan ook witte calcietaders bevatten, wat een mooi contrast creëert. Lapis lazuli wordt vaak gepolijst tot gladde stenen of gebruikt als een materiaal voor decoratieve objecten, sieraden en zelfs pigment voor verf.

Werking:
Lapis lazuli heeft een lange geschiedenis van gebruik als spirituele steen en wordt geassocieerd met verschillende eigenschappen en voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Spirituele groei: Lapis lazuli wordt beschouwd als een steen van spirituele verlichting en bewustzijn. Het kan helpen bij meditatie, het openen van het derde oog en het bevorderen van innerlijke rust en sereniteit.

Communicatie: De steen wordt ook geassocieerd met communicatie en expressie. Het kan helpen bij het versterken van de stem, het bevorderen van heldere communicatie en het stimuleren van creativiteit.

Bescherming: Lapis lazuli wordt gezien als een beschermende steen die negatieve energieën afweert. Het kan helpen bij het creëren van een schild van spirituele bescherming en het bevorderen van harmonie en evenwicht.

Intuïtie: Lapis lazuli wordt vaak gebruikt om intuïtie en inzicht te versterken. Het kan helpen bij het ontwikkelen van helderziendheid, het versterken van intuïtieve gaven en het bevorderen van spirituele groei.

Het is belangrijk op te merken dat de werking van edelstenen subjectief is en afhangt van de persoon die ze draagt. De kracht en betekenis van lapis lazuli kunnen voor iedereen anders zijn.

Lapis lazuli is niet alleen een prachtige edelsteen, maar heeft ook een rijke geschiedenis en betekenis. Of je het nu draagt als sieraad of gebruikt als een spirituele tool, deze mystieke steen blijft mensen al eeuwenlang fascineren met zijn diepe blauwe kleur en energetische eigenschappen.

Tijgeroog

Tijgeroog is een edelsteen die bekend staat om zijn unieke uiterlijk en spirituele betekenis.

Herkomst:
Tijgeroog is een kwartsvariëteit en behoort tot de silicaatfamilie. Het wordt gevormd wanneer kwarts zich vermengt met ijzer, wat resulteert in de karakteristieke goudbruine kleur en de glanzende uitstraling met strepen die lijken op de ogen van een tijger. De belangrijkste bronnen van tijgeroog zijn onder andere Zuid-Afrika, Australië, India, Brazilië en de Verenigde Staten.

Uiterlijke kenmerken:
Tijgeroog heeft een opvallend uiterlijk dat het direct herkenbaar maakt. De steen heeft een zijdeachtige glans en varieert in kleur van lichtgeel tot donkerbruin. De kenmerkende strepen, die lijken op de ogen van een tijger, geven de steen zijn naam. Deze strepen kunnen goudbruin, roodachtig of donkerbruin van kleur zijn en bewegen mee met het licht wanneer de steen wordt gedraaid.

Werking:
Tijgeroog staat bekend om zijn krachtige energie en wordt vaak gebruikt voor spirituele en helende doeleinden. Hier zijn enkele van de werkingen die aan tijgeroog worden toegeschreven:

Bescherming: Tijgeroog wordt beschouwd als een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren. Het kan helpen bij het creëren van een beschermend schild om je heen, waardoor je energie in balans blijft en je beschermd blijft tegen negatieve invloeden.

Moed en zelfvertrouwen: Tijgeroog wordt geassocieerd met moed en zelfvertrouwen. Het kan je kracht geven om uitdagingen aan te gaan en je angsten te overwinnen. Het stimuleert zelfbewustzijn en helpt je je eigen krachten en capaciteiten te erkennen.

Focus en helder denken: Tijgeroog kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het focussen van de geest. Het kan de helderheid van denken bevorderen en je helpen doelen te stellen en na te streven.

Balans en harmonie: Deze steen staat bekend om zijn vermogen om balans en harmonie in je leven te brengen. Het kan helpen bij het verlichten van angstgevoelens en het bevorderen van innerlijke rust. Tijgeroog kan ook helpen bij het in evenwicht brengen van de yin-yang energieën en het harmoniseren van de chakra's.

Spirituele informatie:
Tijgeroog heeft een sterke spirituele betekenis en wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen. Het wordt vaak gezien als een steen van bescherming en kracht. Tijgeroog wordt geassocieerd met de zonnevlechtchakra, die verantwoordelijk is voor persoonlijke kracht, wilskracht en zelfvertrouwen. Door de energie van tijgeroog op deze chakra te richten, kan men een gevoel van empowerment en stabiliteit ervaren.

Tijgeroog wordt ook geassocieerd met de elementen aarde en vuur, en wordt gebruikt om de energieën van deze elementen in balans te brengen. Het kan helpen bij het versterken van de verbinding met de aarde en het stimuleren van vitaliteit en passie.

Op spiritueel niveau wordt tijgeroog vaak gebruikt bij meditatie en introspectie. Het kan helpen bij het verkennen van innerlijke wijsheid en het vinden van antwoorden op belangrijke levensvragen. Tijgeroog wordt ook gezien als een steen van welvaart en overvloed, en wordt gebruikt om financiële blokkades op te heffen en kansen aan te trekken.

Het is belangrijk op te merken dat de spirituele eigenschappen en effecten van edelstenen subjectief kunnen zijn en kunnen variëren van persoon tot persoon. Het is essentieel om naar je eigen intuïtie te luisteren bij het werken met edelstenen en hun energie.

Samenvattend is tijgeroog een fascinerende edelsteen met een prachtig uiterlijk en veelzijdige werking. Het combineert bescherming, moed, focus en balans, en heeft een diepgaande spirituele betekenis. Of je nu geïnteresseerd bent in de esthetiek, de helende eigenschappen of de spirituele aspecten, tijgeroog kan een waardevolle metgezel zijn op je persoonlijke groeipad.

Baroque Zoetwater Parels

Barokke zoetwaterparels zijn een bijzondere variant van parels die veel bewondering oproepen vanwege hun unieke en organische schoonheid. Deze parels zijn afkomstig van zoetwatermosselen, in tegenstelling tot zoutwaterparels die afkomstig zijn van oesters.

De oorsprong van barokke zoetwaterparels ligt in verschillende regio's over de hele wereld, waaronder China, de Verenigde Staten en Europa. China staat echter bekend als de grootste producent van deze parels. Ze worden gekweekt in meren, rivieren en andere zoetwateromgevingen.

Wat betreft de kwaliteit kunnen barokke zoetwaterparels aanzienlijk variëren. Er zijn parels van hoge kwaliteit met een uitstekende glans, gladde oppervlakken en een mooie kleurvariatie. Aan de andere kant kunnen er ook parels zijn met enige onvolkomenheden, zoals kleine bobbels, deukjes of onregelmatige vormen. Deze imperfecties zijn echter vaak wat hun charme en uniekheid benadrukt.

Een opvallend kenmerk van barokke zoetwaterparels is hun onregelmatige en asymmetrische vorm. In tegenstelling tot klassieke ronde parels, kunnen barokke parels variëren in vorm, zoals druppelvormig, rijstkorrelachtig, knoopachtig of grillig gevormd. Dit maakt ze zeer interessant voor sieradenontwerpers die streven naar creatieve en unieke ontwerpen.

Wat betreft de kleur zijn barokke zoetwaterparels verkrijgbaar in een breed scala aan tinten, waaronder wit, crème, roze, lavendel, perzik, goud en zelfs verschillende metallic kleuren. Deze verscheidenheid aan kleuren maakt het gemakkelijk om parels te vinden die passen bij verschillende huidtinten en persoonlijke voorkeuren.

Al met al zijn barokke zoetwaterparels een prachtige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar parels met een unieke en organische uitstraling. Hun diversiteit in vormen, kleuren en texturen maakt ze buitengewoon aantrekkelijk voor sieradenliefhebbers en ontwerpers over de hele wereld.